27 Ağustos 2010 Cuma

YıLdız ParKı



       Ne zamandır Yıldız parkına gitmek istiyordum. En sonunda gitmek kısmet oldu. Methini çok duymuştum açıkcası ama ama biraz boş övgüler gibi geldi. Çünkü çok bakımsız bir alan gördük çok büyük fakat çok cansız bir yeşillik..Laleleriyle ünlü yıldız korusuna biz zamanında gidemediğimiz için laleleride göremedik. Ama yine de ormanlık bir alanda yürüyüş için çok uygun bir yer olduğunu düşünüyorum. Biz de her zamanki gibi heryeri gezdik ayaklarımız acıyana kadar, yokuşları insanı çok yoruyor haberiniz olsun. Gezmek istiyorsanız rahat bir ayakkabı giymenizi tavsiye ederim. 

     Biraz yıldız parkından bahsedicek olursak ; İstanbul'un Beşiktaş semtinde bulunan tarihi bir parktır. Çırağan Sarayının karşısındadır. İçinde Malta ve Çadır Köşkü olmak üzere 2 adet köşkü bulunur.
   Malta Köşkü, restoranında Türk mutfağından dünya mutfağına, seçme lezzetleri birarada bulabileceğiniz köşkte, haftasonları brunch ve gün boyu açık büfe yemek servisi veriliyor. Fiyatları şehir merkezinde, denizli, manzara ve doğa ortamı için oldukça cazip.

Malta Köşkü

Size sunulan çayda bile kendinizi köşkte misafir edildiğinizi hemen anlıyorsunuz çünkü size porselen bir bardak ve yanında porselen demlikle çayınız geliyor. Çayınızı siz kendiniz dolduruyorsunuz ve doyumsuz manzarada afiyetle yudumluyorsunuz.
Çadır Köşkü

Çadır Köşkü, süsleme sanatının en ince özelliklerini taşıyan motiflerle süslüdür. İki adet şöminesi, uzun, yüksek, büyük pencere ve kapıları zamanırı mimari özelliklerindendir. Bu mekanlar, Saray mensuplarının günübirlik gezileri için seyir ve dinlenme yeri olarak kullanılmıştır.

İşte bizim objektifimizden bir kaç kare;

                            



Yıldız Korusu ve Köşklerini Beşiktaş-Ortaköy sahili yol üzerinde, Çıragan Sarayı karşısında bulabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder