30 Ağustos 2010 Pazartesi

BebeKk

  
Bir günde bir yer fikri bizi kesmiyor. Aynı gün içerisinde farklı farklı yerler görmek lazım diye Ortaköy turundan sonra bebek sahiline geçelim diyoruz. İstanbul da Avrupa yakasında lüks semtler sayalım desek ilk aklımıza gelicek semttir belki de Bebek. Elit bir kesimin bulunduğu bu semtte lüks binalar, cafeler, restaurantlara rastlamak kaçınılmaz tabikide. Ve emlak fiyatları tavan yapmış durumda.

Semtin isminin nereden geldiği konusunda iki rivayet bulunuyor. Bunlardan ilki, Fatih Sultan Mehmet'in bölgeyi koruması için gönderdiği bölükbaşının Bebek lakaplı olması. Diğeri ise padişahın semtteki bahçesinde gezerken yılan görüp korkan şehzadesine bebek demesi ve bundan sonra bahçesinin bebek bahçesi(bebek parkı) olarak anılması.













Bebek gezimize başlarken yolumuzun üzerindeki güzellikleri de görmek için yürüyerek gidiyoruz. Tabii daha sonra kavurucu sıcak ve sabahtan beri aldığımız bilmem kaçıncı su bitince artık devamını otobüs eşliğinde gitsek daha iyi olur deyip bulduğumuz ilk otobüsün İçine resmen kendimizi atıyoruz.Ve bir durak sonra iniyoruz :) tam zamanında binmişiz otobüse..
Neyse bebek durağında indikten sonra o harika deniz kokusunu derin derin içimize çektikten sonra yürüyüşümüze başlıyoruz. Sahil boyunca tekneler size yürüyüşte eşlik ediyor. Bol oksijenli ve deniz kokulu havayı soluyarak yürüyüş yapacağınız harika bir yer. Ya da paten kayabileceğiniz, ya da bisiklete binebileceğiniz. Anladınız siz.

Gitmişken sahil yolundaki bir bankta oturup o harika manzarayı seyretmeden geçmeyin.
Aklınızın tamamıyla boşalıp sizi bir an bile olsa dertlerinizi unutturup hayallere daldıracak bir yer. Ve en önemlisi Bebek sahilinden şöyle bir İstanbul’a bakmayı sakın ihmal etmeyin. Ne kadar muhteşem bir semt olduğunu tekrar ve tekrar anlarsınız.












İstanbul un en müstesna semtlerinden biri olan Bebek'in en meşhur yerlerinden biri Bebek parkıdır. Turist ilgisinin de yoğun olduğu bu parkta boğazın eşsiz manzarasına da şahitlik edebilirsiniz. İçerisinde Fuzuli nin heykelininde bulunduğu huzur verici bu parkta her yaz çeşitli şenlikler,eğlenceler yapılmaktadır.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder