28 Ağustos 2010 Cumartesi

Ortaköy


          Keşke daha önceden bu istanbul turumuza başlasaydık diye dövünüyoruz çünkü öyle güzel yerler görüyoruz ki gerçekten aklımız şaşıyor. Hele ki Beşiktaş yıldız korusundan çıkıp ortaköy e doğru inerken bir manzara gördük biz yaşıyor muyuz yaa falan olduk :) Tam boğasa sıfır bir ev önünde hiçbir şey yok ve satılık. Önünde durup hem bir sürü fotoğraf çekildik hemde bu evin ne kadar olduğu hakkında teoriler ürettik hayaller kurduk, dertleştik evet resmen dertleştik diyebiliriz.Keyifli bir yürüyüşün ardından Ortaköy sahile geldik.

Gene müthiş bir yer..

Biraz tarihinden bahsedecek olursak; Ortaköy ün doğal güzelliği Osmanlı döneminde fark edilmiş ve o zamanlarda da bir çok padişah ve ünlü devlet adamlarına kapılarını açmıştır. Ortaköy de şu anda tam meydan da deniz kıyısında bulunan ve 1853 yılında Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılmış Ortaköy ün sembolü haline gelmiş Ortaköy Camii bulunmaktadır.

Ortaköy camii






Ortaköy, Beşiktaş ilçesine bağlı bir semttir. Kumpircileriyle çok meşhurdur. Gitmişken bu kumpirden yemenizi kesinlikle tavsiye ederiz.Karnınızı doyuracak büyüklükte ve nefiss..



Çok canlı, cıvıl cıvıl bir yerdir. Hediyelik eşya dükkanları, cafeleri, barları ve restaurantları ile günün her saatinde hareketliliğini korumakta olan bu semtte yaşamak bence çok güzel olurdu.Yalnız duyduğumuza göre trafik sorunu başa belaymış. Arabaları park etme konusunda çok sıkıntı çekiliyormuş. Çünkü park yeri sorunu varmış. Bu da ilk gidecek olanlara bizden bir tüyo olsun.








                                                                         Bakalım bir sonraki durağımızz neresiiii??








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder