20 Mayıs 2011 Cuma

ULus ParKı

Yeşillikli büyük bir gezi parkı aslında..Ulus semtinin boğaza bakan kısmında tepede bulunan bir park.

Cafeden bir görünüş

Güzel havalarda gidilip görülesi ve bişeyler yenilip içilesi bir yer. Ulus parkına tam girişte Ulus Park Cafe Restaurant var. Çok fazla seçenek olmasa da bişeyler atıştırmak, dostlarla arkadaşlarla sohbet ederken birşeyler içmek için çok keyifli bir yer. İster kapalı ister açık mekanda oturarak süper boğaz manzarasının keyfine varabilirsiniz. İnsan kalabalığı yok, yontulmamış garson sorunu yok kaliteli bir yer açıkçası çıkarken gelebilecek hesap dışında pek bir sorun yok :) 


Ulus Parkında tepeden güzelce manzarayı seyrettikten sonra parkı gezmeye sıra geldi. Arkadaşlar uzunca merdivenlerden ineceksiniz. İnerken belki zorlanılmıyor ama çıkarken berbat bir durum. Soluklana soluklana çıkmak zorunda kaldık resmen. 







Parkın ortalarında sanırım havuz olarak kullanılan kayalıklardan oluşmuş, biraz büyük ama yine de estetik duran bir şey var :)



Eğer çocuklarınızla gidecekseniz parkın en sonunda bir çocuk parkı da mevcut. Siz parkta otururken çocuğunuzda parkta oynayabilir.
Nasıl gidilir?
Ortaköy’ü Etiler’e bağlayan yol üzerinde, Ulus’a dönen ana yolun hemen başında... Zaten o civarda kime sorarsanız gösterir size yerini. Ayrıca; Ortaköy-Etiler hattında gidip gelen her otobüs de, parkın önünden geçmekte.

Araçlarınız için ücretsiz park alanı da var. Park yeri aramak gibi bir derdiniz yok. .

1 yorum:

  1. Mel Hanım;
    endişelenmeye başladık hasta mı oldunuz acaba? son zamanlarda hiç konu açmıyosunuz,gezmiyosunuz.sabırsızlıkla bekliyoruz sizin kaleminizden o güzel İstanbul manzaralarını.

    YanıtlaSil