15 Mayıs 2011 Pazar

MİHRABAT KORUSU

Şu anda İstanbul'da olmak isterdim. 
Mihrabat Korusu'nun dar yollarında seninle
Yan yana, yana yana yürümek...
Bir de martıların kanatlarından seyretmek İstanbul'u.
 
Özdemir Asaf 




Şiirlere de ilham kaynağı olmuş bir yerdeyiz, Mihrabat Korusunda.


Kanlıca'nın bir diğer güzelliği de Fıstıklı yokuşundan körfeze inen alanda I. Mahmut zamanında kurulan ve padişahlar tarafından büyük ilgi gören Mihrabat Korusu'dur. Mihrabat Korusu'na, Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılarak III. Ahmet'e armağan edilen Mihrabat Kasrı'nın adını verdiği iddia edilir. Ne yazık ki Mihrabat Kasrı yeniçeri isyanıyla bir hafta içinde yakılıp yıkılarak yok olmuştur. Mihrabat Korusu görkemli tarihine rağmen giderek küçülmüştür. Yahya Kemal'in gözlerden uzak saatler geçirmek için tercih ettiği Mihrabat Korusu, çeşitli yazar ve şairlere güzel manzarasıyla ilham kaynağı olmuştur.





İstanbul'un eşsiz boğaz manzarasını Kanlıca' nın tepesinden kuşbakışı olarak görebileceğiniz geniş bir alana kurulmuştur.
Gerçekten manzarası eşşiz bir güzellikte. Hem doğanın tam içindesiniz, yemyeşil ağaçlar, çiçekler, mis gibi orman havası hem de deniz ve boğaz manzarası. 
Daha ne isteyebilirsiniz ki..






 Hafta sonu farklı bir mekanda zaman geçirmek istiyorsanız Mihrabat Korusunda brunch ya da akşam yemeği deneyebilirsiniz. Hem manzaraya doyun, hem karnınızı doyurun :)

Eğlenceli günler.. 


Mihrabat Korusu

Adres:
Mihrabat Caddesi No: 50
Kanlıca
İstanbul


info@mihrabatkorusu.com 
 
Telefon: (0216) 425 86 16 Pbx
Fax: (0216) 322 36 48

1 yorum:

  1. evet bende tavsiyer üzerine gittim harika bir yer. Manzarasına doyum olmuyor.
    Bu arada resimler de süper :)

    YanıtlaSil